výborná čokoládová torta
Potrebujeme: 8 vajec, 25 Dg práškového cukru, 5 Dg kakaa, 10 Dg polohrubej múky, 1 lyžica mletých orechov. Postup:Žltky vymiešame s cukrom do peny, múku zmiešame s kakaom a orechami, z bielkov vyšľaháme sneh a postupne všetko zľahka pomiešame.Pečieme na 180°C asi 60 minút. Plnka-parížsky krem: 1. 3 celé vajcia, 25 Dg kryštálového cukru, 3 Dg kakaa, 25 Dg masla. Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, vmiešame kakao a vychladíme. Do vychladeného postupne vmiešame maslo. 2. 1/4 l šľahačkovej smotany uvaríme s 10 Dg čokolády a vychladíme.Studenú vyšľaháme a spojíme šľahaním s 1. časťou.
Upečenú tortu 2x prekrojíme,tenko natrieme ribezlovým džemom a naň natrieme časť plnky.. Tak natrieme aj druhú časť,spojíme a ozdobíme plnkou, alebo polejeme čokoládou.
..Je výborná.