Slávnostný božský koláč
Slávnostný božský koláč
Potrebujeme: 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice polohrubej múky, 4-6 lyžíc mlieka, 2 lyžice kakaa, 4 lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, tuk na vymastenie a múku na posypanie plechu.
Poleva: 100 ml silnej kávy a 100ml rumu.
Krém:
1,5 balíčka karamelového pudingu, 500ml mlieka, 125g masla, 4 lyžice práškového cukru, 50 g čokolády.
Postup:
Žl´tky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista.Postupne pridávame mlieko ,olej, múku s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu / 20 min. pri 180 st/
Poleva:Uvaríme kávu, do vychladnutej prilejeme rum a touto tekutinou pomocou maslovačky polejeme koláč.
Krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, maslo vymiešame s cukrom a pomaly primiešavame do vychladnutého pudingu. Krém rovnomerne natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou.